Hva vi mener

Årsaken til krig er kamp om råvarer, markeder, innflytelsessfærer og investeringsmuligheter. Derfor nytter det ikke å kjempe mot krig uten at vi samtidig kjemper imot imperialismen.

antikrig.no er til for deg som mener vi aldri kan forsvare å gå til krig mot noen som ikke først har angrepet Norge. Vi er imot det som NATO og USA kaller «forebyggende kriger», det vil si rene angrepskriger.

Vårt beste bidrag til fred er å arbeide mot norsk krigsdeltakelse, mot norsk våpeneksport og for støtte til land som forsvarer seg mot imperialistiske overgrep. Det innebærer ikke å ta stilling for Taliban, men å stille seg på det afghanske folkets side. Det innebærer heller ikke å ta parti med Bashar al-Assad, men å stille seg solidarisk med folket i Syria og arbeide mot at vestlige land forsyner seg av naturrikdommer eller etablerer militærbaser på andres land.

antikrig.no ønsker å være en ressursside og et samlingspunkt for krigsmotstandere og antiimperialister. Bare ved at mange jobber sammen og trekker i samme retning, kan vi klare å mobilisere krefter mot krigsretorikken og krigspolitikken som er blitt «normalisert» i Norge det siste tiåret. Alle partiene på Stortinget fra FrP til SV støtter eller har støttet norsk krigsdeltakelse i Jugoslavia, i Afghanistan og i Libya!

Vi ønsker å samle antikrigsaktivister og på sikt håper vi dette kan bli utgangpunktet for å danne en slagkraftig organisasjon. Skriv innlegg og ta kontakt!

  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: