Hendene vekk fra Syria!

En kamp om ressurser.

Tykia og Israel er sentrale redskaper for å tegne et nytt Midtøsten i USAs bilde.

For et fritt og uavhengig Syria!
Syrias framtid skal avgjøres av folket i Syria!
Nei til imperialistisk innblanding!
Ingen norsk støtte til aggresjon mot Syria!

 Vestmaktene med USA i spissen har lenge bidratt til væpning av opposisjonen i Syria. Dette har motarbeidet muligheten for en fredelig endring i det etter hvert herjede landet. I april 2012 besluttet USA og 70 andre stater å støtte det splittede Syriske nasjonale rådet økonomisk og med våpen. I følge New York Times 04.08.12 har Tyrkia, Saudi-Arabia og Quatar sammen med CIA gitt våpen og opplæring til opprørerne i treningsleirer nær grensen.

Den Syriske opposisjonen består av mange grupperinger. Organisasjonen SNC (Syrian National Council) fram stilles ofte som en paraplyorganisasjon for opposisjonelle i eksil, men består i stor utstrekning av utenlandske jihadister. SNC har liten eller ingen legitimitet i den syriske befolkningen, men har desto sterkere bånd til USA. Det gjør organisasjonen vidt forskjellig fra NCB (National Coordination Body for democratic change) som motsetter seg all utenlandsk innblanding på det sterkeste. NCB har arbeidet for forhandlinger med regimet under forutsetning av en våpenhvile og tilbaketrekning av Assad-regimets soldater fra gatene.

Sannheten er krigens første offer. Like sikkert som at det har blitt begått grusomheter i Syria under opprøret er det sikkert at regimet og opprørerne forsøker å gi hverandre skylden. Om en forsøker å se framover har Bashar al Assad lite å vinne på å gjennomføre massakrer i en situasjon der det framfor alt gjelder å begrense opprøret på kort sikt, opprettholde støtte i eget militærapparat og gjenvinne kontroll over landet på lengre sikt. Beveggrunnene til utenlandske jihadister er helt annerledes. De baserer seg heller på vestmaktenes støtte enn oppslutning blant syrerne og ikke overraskende er mange av overgrepene blitt sporet tilbake til opprørerne.

Hvem er det som drar fordel av denne elendigheten? Det er de samme som forårsaket en million døde i Irak og i dag pumper ut Iraks olje. Det er de samme som stadig herjer i Afghanistan og forsyner seg av naturresursene der. Det er USA i spissen for vestlig imperialisme.

Det kommer ikke til å være over med dette. I USA har det lenge vært snakket åpent om å beseire «ondskapens akse». Det er et taktisk spørsmål hvem som blir neste offer men Libanon og Iran står helt opplagt på listen etter Syria. Et angrep mot Russland eller Kina må en derimot litt ut på høyrekanten av det Republikanske partiet for å finne åpen støtte til. Det er skammelig at Norge er ivrig deltaker i dette skitne spillet. Det må det bli slutt på!

  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: