Hjem > Syria, USA-imperialisme > Obama slåss mot al Qaida ved å støtte al Qaida i Syria …

Obama slåss mot al Qaida ved å støtte al Qaida i Syria …


Mens Barack Obama følger i fotsporene til George W. Bush og er fast bestemt på å videreføre en «Global krig mot terrorisme», støtter administrasjonen hans åpenlyst opprørsstyrker i Syria som er del av Al Qaida-nettverket. 

Hvilke terrorister er terroristen Obama på parti med?

Hvorfor støtter den amerikanske presidenten Al Nusrah, som står på det amerikanske utenriksdepartementets liste over terrororganisasjoner, spør professor Michel Chossudovsky i denne artikkelen (engelsk).

 1. 2. juli 2013, kl. 10:59

  Enda flere våpen til opprørerne i Syria?

  Dagbjørn skriver at USA vil levere flere våpen til opprørerne i Syria. Eirik Grasaas-Stavenes har en god artikkel i Klassekampen 1.07. om hvorfor det vil være så galt ytterligere å gi dem det. I den forbindelsen kom det noen interessante tall forleden: Syrian Observatory for Human Rights – en av flere som har rapportert gjennom mesteparten av krigen – fortalte at dødstallet hadde passert 100 000: Minst 36 661 sivile har mistet livet, 18 072 opprørere er drept og tapet til regjeringsstyrkene kommer opp i rundt 25 000. Resten skal være folk fra ulike militsgrupper som støtter president Bashar al-Assads regime, ble det opplyst.
  Jeg er grunnleggende skeptisk til at det går an å finne fram til såpass nøyaktige tall fra det kaoset Syrias betegnes som, men uansett er det interessant å gå inn i dem, særlig når de kommer fra kilder som står nær opprørerne. Og da særlig forholdet mellom dem.
  Det vanlige for FN gjennom prosessen har vært ikke å tallfeste tap i de ulike gruppene – antakelig fordi det er umulig å skille ut sivile fra opprørere. De som likevel gjorde det fra begynnelsen, hadde åpenbart et behov for å markere drapene på sivile – den samme menneskerettighetsgruppen hadde f eks i mars 2012 et tall på 6195 drepte sivile, 1 835 soldater/sikkerhetsfolk og 428 væpnete opprørere – ca 8500 tilsammen.
  Det bemerkelsesverdige er at det relative antallet sivile – ifølge dem – er kraftig redusert i løpet av det siste knappe et og et halvt år, fra 63% – 37%, mens antallet væpnete opprørere som er drept, har steget fra 5% til ca 18%. Antallet drepte soldater/sikkerhetspersonell har gått noe opp, fra 20% til 25%. Når det i tillegg angis at mange av de resterende – ca 20% – er paramilitære, innebærer det at denne gruppen faktisk – etter deres mening – utgjør ca 45% av de drepte.
  Er dette i nærheten av sannheten, er det neppe mangelen på våpen som nå hindrer dem i å komme videre. Ellers gir vel refleksjonene seg sjøl.

  Elisabeth Reehorst

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: