Hjem > Syria > Sannheten om opprøret i Syria lekker ut i vestlig presse

Sannheten om opprøret i Syria lekker ut i vestlig presse


10. januar 2014 meldte AFP om 500 drepte i kamper mellom Islamic State in Iraq and Syria (ISIS) og andre opprørere i Syria. Vestlige media klarer ikke lenger å overse de mange trefningene og demonstrasjonene mot ISIS som er illustrert på kartet. Men dette er bare en liten del av konfliktbildet mellom ulike opprørsgrupper i Syria. I likhet med innbyggerne i andre vestlige land har nordmenn fått et skjebnesvangert skjevt bilde av konflikten i Syria helt fra opprøret startet. Mesteparten av informasjonen kom bare fra en part og det ble framstilt som en konflikt med kun to parter. For å dekke over sine synder opptrer nå vestlige journalister som om det er en ny dimensjon at det er konflikter mellom ulike opprørsgrupper i Syria. Sannheten er at den væpnede konflikten var støttet av Saudi-Arabia, Qatar og Kuwait helt fra starten. Demokratiaktivistene i de større byene og med utspring fra intellektuelle miljøer har vært journalistenes yndlinger. Når disse nå blir skutt ned av al-Qa`ida er det på tide å analysere hva som skjedde i stammeområdene og landsbyene da borgerkrigen startet. Det er også på tide at landene som har støttet opprørerne med våpen og direkte militær støtte nå blir stilt til ansvar for det de har bidratt til og fortsatt bidrar til. Nøyaktige tapstall er ikke kjent, men det dreier seg om minst 115 000 i følge «Syrian Observatory for Human rights», av disse over en tredjedel sivile. Tragedine utspiller seg også i de mange leirene som flere millioner flyktninger har rømt til. I dag som ved konfliktens utspring er det eneste riktige å stanse enhver leveranse av våpen og andre militære ressurser til Syria.

Trefninger og demonstrasjoner mot ISIS 03.01.14

Trefninger og demonstrasjoner mot ISIS 03.01.14

Kategorier:Syria
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: