Hjem > Militarisering, NATO, Norsk imperialisme, USA-imperialisme > USA ruster opp hangarskip Norge

USA ruster opp hangarskip Norge


Klientstaten Norge som offensivt krigslager og bombemål.

USA er i full gang med å fylle opp forhåndslagrene i Trøndelag med moderne og offensive angrepsvåpen. Nesten uten debatt. Les mer på NRK Trøndelag: USA ruller inn stridsvogner – NRK Trøndelag

I disse dager blir amerikanske Abrams-stridsvogner å se på trønderske veier. (Arkivfoto) Foto: Kai Pfaffenbach / REUTERS

Dette foregår midt under handelskrigen mellom USA og EU på den ene sida og Russland på den andre, der Norge som vanlig har hengt seg på EU/USA.

Forhåndslagrene ble opprettet på 1980-tallet og ble begrunna med «Den kalde krigen» – som ble avblåst for snart 25 år siden. Den gangen nektet tøffe losse- og lastearbeiderne i Trøndelag å røre lasta.

Materiell fra forhåndslagrene ble satt inn i Irak under «krigsmotstanderen» Bondeviks regjering. Nå kan det raskt bli satt inn i Ukraina eller andre av NATOs randsoner mot Russland. Sånn kan Norge, på grunn av NATO-servile og unasjonale politikere, trekkes med allerede i opptakten til det som i verste fall kan ende med en europeisk storkrig.

Business Insider gir mer bakgrunn om den norske tilrettelegginga for 16 000 US Marines, og minner om at Norge ikke bare er en betydelig våpeneksportør, men også nummer 18 blant verdens storimportører av krigsutstyr.

  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: