Hjem > NATO, Ukategorisert > Hvorfor så tyst om NATO?

Hvorfor så tyst om NATO?


StoppNATO arrangerer debattmøte på Litteraturhuset Søndag 12.04 kl 12. Det er på tide å bryte tausheten. 

Etter at Jens Stoltenberg ble utpekt til ny generalsekretær for NATO, har den kalde krigen igjen senket seg over Europa. I Ukraina har den allerede blitt varm, ikke minst takket være vestlig innblanding og støtte til fascistiske stormtropper.

Russland er langt ifra noen fredsengel, men russerfrykten som spres av norske politikere i alle medier virker hinsides all rasjonalitet. Da er uttalelsene fra norske offiserer langt mer jordnære. Krigstrusselen har minst to sider.

Sett fra Russland er det opplagt at NATOs framferd og politiske signaler virker truende. Den norske forsvarsministeren utelukker et normalt naboforhold til Russland i all overskuelig framtid, mens statsminister Solberg nekter å delta på frigjøringsjubileet i Moskva til ære for Sovjetunionens og de alliertes seier over Hitler-fascismen. Hvis man på alvor ønsker et fredelig Europa, er dette merkelige signaler å sende.

NATO krever at alle medlemsstater skal ruste opp enda mer. Norge er blant de lydigste i klassen fra før, men det vil kreve minst 14 ekstra milliarder på statsbudsjettet for å oppfylle kravet fra Stoltenberg. Dette kommer på toppen av minst 60 milliarder til nye offensive kampfly.

Hvem skal betale? Hvor mye velferd vil det koste nordmenn flest?

Ingen politikere, ingen partier, siller spørsmål ved NATOs krav om økt norsk opprustning. Ingen spør hvorfor norske styrker paraderer i baltiske byer. Er det virkelig ingen som tør? Er det sånn at det egentlig er NATO og USA som styrer Norge, som da den amerikanske ambassaden nylig ga klar beskjed om at norsk støtte til kampanjen for å forby atomvåpen, er i strid med Norges NATO-medlemskap?

Homs etter å ha blitt "reddet" av NATO

Homs etter å ha blitt «reddet» av NATO

Kategorier:NATO, Ukategorisert
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: