Hjem > Aksjoner, Europa, NATO, USA-imperialisme > «Vad ska vi göra? Stoppa Aurora!»

«Vad ska vi göra? Stoppa Aurora!»


Svært mange forskjellige organisasjoner møtte opp på Gustav Adolfs torg 16. september. Det begynte med appeller fra blant annet Gudrun Schyman (Feministiskt Initiativ), Nadja Lundberg (Revolutionär Kommunistisk Ungdom og skuespilleren Sven Wollter.

Det var et stort og synlig demonstrasjonstog som deretter gikk fra Gustav Adolfs torg til Götaplatsen, med slagord som «Vad ska vi göra? Stoppa Aurora!» Der fortsatte arrangementet med appeller og musikk. Mikael Wiehe var blant de som spilte.

De fremmøtte på Götaplatsen vedtok denne uttalelsen:

De siste årene har Sverige blitt knyttet nærmere til krigsalliansen NATO. Flere undersøkelser har vist at det svenske folket er motstandere av svensk NATO-medlemskap og derfor forsøker styresmaktene å unngå debatt om spørsmålet.

Når de ikke kan ignorere motstanden fullstendig, tyr de i stedet til skittkasting. Som da forsvarsminister Peter Hultquist på DN Debatt utpekte alle som protesterte mot Aurora 17 som potensielle landsforrædere og Putin-agenter. Det er i lys av dette at sabotasjeforsøkene mot denne demonstrasjonen skal ses.

Men vi kjemper mot dagens militaristiske politikk nettopp fordi vi

vet at den beste veien til sikkerhet og fred. Tilnærming til USA og NATO øker trusselen mot befolkningen i Sverige. Gjennom å bryte den alliansefriheten som klarte å holde vårt land utenfor stormaktskonfliktene på 1800- og 1900-tallet øker risikoen for krig.

Vi kjemper for at sikkerhetspolitikken ikke skal bestemmes bak lukkede dører uten å ta hensyn til folkeviljen. Vi kjemper for at den store opinionen mot NATO-innmelding skal bli hørt i debatten.

Vi som er samlet her i dag på demonstrasjonen mot Aurora 17 krever:
– Ingen videre tilnærming til NATO
– Riv i stykker vertslandsavtalen
– Ratifiser FN-resolusjonen om avskaffelse av atomvåpen

Götaplatsen_16092017

Folkelig protest mot Aurora 17 på Götaplatsen 16. september 2017. Foto: Henrik Hjelle

  1. 18. september 2017, kl. 15:45

    Og neste høst er det stor NATO-øvelse i Midt-Norge. USA sin base på Værnes får sin misjon.. På tide å vise motstand mot opprustning!

  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: