NATO-medlemskapet er livsfarlig


23. april ble det holdt en markering i Bergen mot det militære angrepet på Syria, utført av USA, Storbritannia og Frankrike natt til 14. april norsk tid. Det ble holdt appell av representanter fra Rød Ungdom, Sosialistisk Venstreparti, Sosialistisk Ungdom, Stopp NATO og Internasjonal Kvinneliga for Fred og Frihet.
Vi gjengir her appellen fra Stopp NATOs representant Henrik Hjelle.

Kjære fredsvenner!

USA, NATO og deres allierte har en lang historie med å kvitte seg med statsledere de ikke liker, og de er kjent for sine desinformasjonskampanjer i forkant av et angrep.
For å forberede egen opinion mentalt på «regimeskiftet» fremsetter man beskyldninger uten bevis.

Beskyldninger om masseødeleggelsesvåpen har blitt fremsatt før, om Saddam Hussein, i forkant av USAs invasjon av Irak i 2003.
Angrepet på Libya i 2011 ble begrunnet med at det var overhengende fare for at Gaddafi ville slakte ned sin egen sivilbefolkning.

Nå blir Assad beskyldt for det samme uten beviser. Og USA, Frankrike og Storbritannia har sluppet sine bomber over Syria.

Hvorfor skulle regjeringen i Damaskus begynne å bruke kjemiske våpen når de er i ferd med å vinne?
Uansett om Assad hadde brukt kjemiske våpen hadde det likevel vært ulovlig å angripe Syria.
USA og Israel har i alle år brukt kjemiske våpen, uten at noen har tatt til orde for å bombe dem.

Utenriksminister Søreide sier at «Verden har stått samlet i fordømmelsen av kjemiske våpen siden grusomhetene under første verdenskrig». Og at USA, Storbritannia og Frankrike sitt angrep viser at bruk av kjemiske våpen har konsekvenser. Men det er feil. «Våre allierte» kan bruke kjemiske våpen når det passer, uten at det får de minste konsekvenser.
Etter at Søreide har gitt full støtte til angrepet, som er en alvorlig opptrapping av krigføringen i Syria, er hun frekk nok til å legge til: «Jeg vil sterkt støtte anmodningen fra FNs generalsekretær om at alle medlemsstater er tilbakeholdne og avstår fra handlinger som bidrar til eskalering av situasjonen eller forverrer det syriske folkets lidelser».
God kveld og god jul …

Flere land har sendt soldater inn i Syria uten å være invitert av den syriske regjeringen, og har dermed krenket Syrias suverenitet og brutt folkeretten. Dette inkluderer Norge som har sendt spesialsoldater under påskudd av det evige mantraet «bekjempe IS».
Det viser seg at motivet – som alltid – er å styrte Assad-styret. Norge har trent militser som har som et av sine mål å styrte Assad.

Gjennom NATO er Norge en del av USAs ustoppelige prosjekt for å destabilisere Midtøsten og kommer i konflikt med stormakter som Russland, noe som kan få alvorlige konsekvenser for Norge.
Dette er en av grunnene til at NATO-medlemskapet er livsfarlig. Derfor bør Norge komme seg ut av NATO så fort som mulig.

  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: