Hjem > Militarisering, NATO, Ukategorisert, Våpenindustri > (U)sikkerhetskonferanse i München: «Ingen fred med NATO»

(U)sikkerhetskonferanse i München: «Ingen fred med NATO»


Under denne parolen var det også i år demonstrasjon mot NATOs ”sikkerhetskonferanse” i München. Initativtaker var Aksjonsfellesskapet mot sikkerhetskonferansen til NATO ( http://www.sicherheitskonferenz.de ) med støtte fra ca. 80 organisasjoner. [Video fra demonstrasjonen i München]

Konferansen til krigshisserne og krigsprofitørene (forsvarsindustrien) fikk i år særlig oppmerksomhet på grunn av utstasjoneringa av Patriot-missiler mot den syriske grensa og opptrapping av krigen i Mali. Konferanseleder Ischinger gikk i forveien ut og kalte motstanderne av konferansen for «ulver i fåreklær». For ham dreier flere dristige Bundeswehr-oppdrag i utlandet seg om Tysklands «evne til å eksportere sikkerhet til resten av verden». Blant alle «sikkerhetsekspertene” som fikk boltre seg på konferansen var den amerikanske visepresidenten Biden og den israelske krigsministeren Barak, som ikke lot anledningen gå fra seg til å komme med trusler mot Syria og Iran.

Mobiliseringsplakat München 2013.

Mobiliseringsplakat München 2013.

Dette selskapet av krigsplanleggere og militære lobbyister som hvert år møtes på det eksklusive hotellet «Bayerischer Hof” og skal beskytte oss, måtte for egen del beskyttes med rundt 3500 tungt væpna politifolk, beredskapstropp, kommandoenheter og spanere. Antallet demonstranter var om lag det samme.

Selv om det i år var litt færre deltakere enn i fjor, var demoen fortsatt iøynefallende, militant, fargerik og fantasifull. Demoruta var godt valgt og anti-militarister dominerte sentrumsgatene og Marienplatz i to timer. Selv om politiet og pressa prøver å gjøre demoen mindre enn den var, var det tydelig at den gikk mennene i grå dress og generaluniform på nervene, noe herr Ischingers utblåsning viser.

Det er en skam at byen München, som ble belastet med ryktet som «hovedstad» for den tyske nazibevegelsen, fortsetter med å innby NATOs krigsherrer som gjester.

Bearbeidet fra tyske ArbeitZukunft

  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: