Hjem > Militarisering, NATO, Våpenindustri > Verdens dyreste papirfly

Verdens dyreste papirfly


Tragisk vedtak

NRK-Brennpunkt slår til igjen den 16.04.13 med en avslørende reportasje om kampflyprogrammet Joint Strike Fighter F35 (bildet) som Norge har forpliktet seg til å kjøpe. Det spesielle er at vi ikke vet hva det kommer til å koste, når det blir ferdig eller hva det kan gjøre. Det er rett og slett et papirfly. For oss må det gjerne forbli et papirfly og arkivers for godt. Debatten gikk høyt før et enstemmig Storting gikk inn for å skaffe seg en flåte av F35.  Fjernsynsprogrammet viste blant annet en av de som gikk inn for denne anskaffelsen, Hallgeir Langeland fra SV, som i ettertid sier han er kritisk til avgjørelsen. Med tanke på alle advarslene som var gitt på forhånd er dette nokså patetisk, men Langeland har i det minste tatt resultatet inn over seg. Det har ikke regjeringen, de forsvarer fortsatt vedtaket like iherdig.

Hva skal Norge med nye kampfly?

For oss fredsaktivister er ikke det mest interessante spørsmålet om Norge skulle kjøpt Eurofighter, JAS Gripen eller F35. Det brennende spørsmålet er: Hva i huleste skal Norge med slike fly? Hvorfor skal vi gå til angrep på andre nasjoner? Hvorfor er det så viktig å ha et fly med stor bombekapasitet og Stealth-effekt slik at de kan snike seg innpå målet uten å bli sett på radar? Uansett hvilket fly som hadde blitt valgt ville det vært et angrepsvåpen mer enn et forsvarsredskap.

Det Norge trenger er en opposisjon som sier Nei til kampfly!

Fly med kryss

  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: