Hjem > Syria, USA-imperialisme > Krigstrommene gjaller igjen

Krigstrommene gjaller igjen


Forut for invasjonen i Irak i 2003 løy Collin Powell for en hel verden om at regimet i Irak brukte «masseødeleggelsesvåpen». Nå gjentar historien seg som en ny tragedie. Hans etterfølger utenriksminister John Kerry påstår at det syriske regimet har brukt kjemiske våpen. Det er ingen grunn til å tro at Kerry er nærmere sannheten enn Powell. Assad er sikkert skruppelløs, men han er ingen idiot. President Obama har tidligere erklært at «grensa» går ved bruk av kjemiske stridsmidler. Syria og president Bashir al Assad er derfor den som har aller minst interesse av å ta i bruk kjemiske våpen i disse tider, særlig mens FN-inspektørene står i landet.

Russland hevder at de har levert bevismateriale til FN som viser at opposisjonsgruppene har brukt kjemiske våpen. Dette er i tråd med det FN-observatører tidligere har sagt.

Ved å fabrikkere «bevis» som skal vise at det er Assad-regimet og ikke Natos opprørsbander som har brukt gass, lager man et ferdig påskudd for direkte militære angrep. Storbritannia sier at de kan komme til å handle uavhengig av hva Sikkerhetsrådet i FN måtte mene; av omsorg for sivilbefolkningen.  Det er den samme sivilbefolkningen som daglig terroriseres av utenlandske jihadister og opprørere forsynt med våpen fra Vesten, Qatar og Saudi-Arabia.

 

Utenriksminister Kerry klar for krig

Alt er som en reprise på opptakten til det kriminelle krigstoktet mot Irak for ti år siden: Fabrikkerte bevis om masseødeleggelsesvåpen, åpen krenkelse av FN-systemet og av folkeretten.

Krigsmotstandere bør holde seg i beredskap og utnytte valgkampen til å stille de norske krigspartiene til veggs. 

Nei til Nato-krig mot Syria!

Kategorier:Syria, USA-imperialisme
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: