Hjem > Russland, Syria, USA-imperialisme > Hva vil være beste retning for Syria nå?

Hva vil være beste retning for Syria nå?


Stadig ser det ut til at det hersker stor forvirring omkring hva som er stridens kjerne i Syria. Mange går seg vill i detaljene og alle de ulike interessene som strides. Men det er også nok av dem som forsøker å forenkle problemstillingen. Bjørn Olav Utvik er en av dem og skrev i et innlegg i Klassekampen 17 oktober «uansett ulike aktører og mange motsetninger i kampen mot regimet…. står det likevel fast at det dreier seg om en kamp for å styrte et bestialsk diktatur som har hersket med hard hånd i over førti år». Elisabeth Reehorst tok 19. oktober kraftig til motmæle mot denne framstillingen ved å trekke fram konkrete eksempler på hvordan de mer eller mindre utenlandske omlag 12 000 jihadistene utgjør et skerkkvelde for sivilbefolkningen.

Reehorst skriver at kampen i Syria i dag handler om statens eksistens. Først når den er sikret kan kampen om å utvikle demokrati begynne igjen på en fredelig måte.

Mer presis enn det Reehorst er her kan det knapt bli. I Syria så vel som i Irak og Afghanistan må de utenlandske interessene først og fremst fjernes fra landet. Enten det er jihadister eller infiltratører fra Kuwait, Saudi-Arabia, Qatar eller agenter fra Vesten bidrar de til å nøre opp under alle mulige konflikter for selv å kunne få kontroll. De må ut av Syria. Så kan en våpenhvile etableres. Da først kan det langsomme strevet for å bygge en fri og demokratisk velferdsstat begynne.

Elisabeth Reehorst

Elisabeth Reehorst

  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: