Hjem > Diplomati og hykleri, NATO > Nei til FN, ja til Nato

Nei til FN, ja til Nato


Ny studie viser at Norge vraker FN til fordel for Nato-ledede militære operasjoner. Norge har sagt nei til å delta i 20 FN-ledede operasjoner siden 1990. Norge kjøper seg ut av forpliktelser ovenfor FN mener Oberstløytnant Tormod Heier. Heier er redaktør for tidsskriftet Militære studier, som i siste utgave har undersøkt norske utenlandsoperasjoner siden 1990. I den perioden som Militære studier har undersøkt har Norge samtidig som landet har sagt nei til FN-operasjoner deltat i krig etter krig under NATO-ledelse. Denne favoriseringa av NATO har foregått samtidig som mantraet i norsk offentlighet i utenriksspørsmål har vært det så kalte FN-sporet.
En hykler og skjødehunden hans
Kategorier:Diplomati og hykleri, NATO Stikkord: ,
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: