Hjem > Libya, NATO, Norsk imperialisme, USA-imperialisme > Tilgi dem ikke, de vet hva de gjør…

Tilgi dem ikke, de vet hva de gjør…


17. september har professor Terje Tvedt en glimrende kronikk i Aftenposten om norske politikeres holdning til bombingen av Libya i 2011, både før, under og etter at den fant sted. Den kan leses her:
http://goo.gl/xtmeMy

Dette er noe av det heftigste som har blitt tillatt på trykk på lang tid. Tvedt ønsker en granskning av regjering og storting for deres handlinger i de skjebnesvangre dagene i 2011, da Gaddafi ble styrtet og Libya stupte ned i et politisk, militært og humanitært kaos – et kaos landet fortsatt ikke har kommet seg ut av.

Men på i alle fall ett punkt tar Tvedt feil: Han skriver at politikerne umulig kan ha visst hva de gjorde da de i hui og hast gikk inn for å bombe det nordafrikanske landet sønder og sammen. Han mener norske politikere selv såå på det de gjorde som en god gjerning. Dette er dessverre langt far sannheten. Støre, Stoltenberg og resten visste utmerket godt hva de gjorde! Målet var å få kontroll over ressurser – ikke minst olje – og å fjerne en brysom statsleder som ikke danset etter den vestlige imperialismens pipe… Dette hensynet overgikk alt annet. Konsekvensene – et ødelagt land, utallige drepte og en flyktningkatastrofe uten like – spiller ingen rolle for imperialismen og dens lakeier…

  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: