Hjem > NATO > En trist dag for Sverige. En trist dag for Norden. En trist dag for freden.

En trist dag for Sverige. En trist dag for Norden. En trist dag for freden.


En pressemelding fra Stopp NATO

Nesten uten offentlig debatt har Riksdagen den 25. mai 2016 ofret den århundrelange svenske nøytralitetspolitikken ved å slutte seg til Vertslandsavtalen med NATO. Folkelige protestdemonstrasjoner og 41 300 underskrifter er feid til side av Riksdagen.

Avtalen innebærer at Sverige kan bli vertsland for aggressive NATO-øvelser i fredstid, og at den svenske regjering kan tillate NATO-invasjon ved krise eller konflikt. Sverige vil uunngåelig bli direkte involvert i NATOs opprustning og aggressive provokasjonslinje mot Russland. Store flåteøvelser i Østersjøen vil øke faren for konfrontasjon og krig.

Dette er ikke bare trist for Sverige, det påskynder rustningskappløpet og krigsfaren i hele Europa. Et alliansefritt Sverige har vært en stabiliserende faktor i Nord-Europa. Det svenske knefallet for NATO kan nå bety slutten for Norden som en fredelig region.

NATO og USA har lenge hatt som siktemål at Sverige og Finland skal presses inn i militæralliansen. Regjeringene i Danmark og Norge har villig latt seg bruke i dette skitne spillet. Utnevnelsene av generalsekretærene Anders Fogh Rasmussen og Jens Stoltenberg har vært ledd i en strategi for å presse og smøre svenskene og finnene.

Stopp NATO advarer vårt svenske broderfolk mot følgene av å bli et underbruk av NATO og USA. Hvis målet er trygghet og fredelig sameksistens i Norden, er NATO en oppskrift på det motsatte. NATO har gjort Norge til et oppmarsjområde for USAs atomstrategi og til en spionsentral i nordområdene. Norge har i realiteten ingen egen utenriks- og sikkerhetspolitikk. Norske spesialstyrker blir satt inn i aggressive militæroperasjoner mot folk og stater som aldri har truet vårt land – som i Afghanistan, Libya og nå i Syria. Den norske velferden blir redusert mens våre skattepenger går til en hemningsløs opprustning av offensivt krigsmateriell fordi NATO krever det.

Det svenske folkets beste bidrag til freden er å forsvare landets nøytralitet og suverenitet til det siste. Det norske folkets beste bidrag til et fredelig Norden er å få Norge ut av krigsalliansen NATO.

Kategorier:NATO Stikkord: , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: