Hjem > NATO, USA-imperialisme > Nok et ivrig ekko

Nok et ivrig ekko


Jens Stoltenberg er, som NATO-sjefene før ham, svært lydhør overfor amerikanske presidenter. Den kommende amerikanske presidenten Donald Trump har sagt at andre NATO-land bør bidra med mer penger til alliansen. Stoltenberg var raskt ute med å si seg enig. Dette understreker igjen at NATO er et rent underbruk av USA.

Kritiske røster, som Stopp NATO er en del av, mener tvert om at militærutgiftene allerede er skyhøye i alle land og snarere bør reduseres kraftig i stedet for å økes ytterligere.
Hvis europeiske NATO-land nekter plent kan faktisk Trumps holdning her lede til en «krise» i alliansen, hvilket er en ubetinget fordel.
Generalsekretærer i NATO er ofte folk som blir sett på som moderate eller som propagandaen fremstiller som moderate, men med en gang de tiltrer blir de fort USAs lydige talerør. NATO har alltid vært USAs forlengede arm, noe som har blitt stadig tydeligere de siste tiårene.
NATO er blant de mest aggressive militære allianser noensinne og burde aldri sett dagens lys. Alliansen bør oppløses så fort som overhodet mulig.
Norge var en gang et land som var til dels kritisk til blant annet lagring av utenlandsk krigsmateriell på norsk jord og dessuten kritisk til NATOs atomvåpenpolitikk. De dager tilhører fortiden. Nå er Norge blant de ivrigste i klassen og er totalt ukritisk i sin støtte til USAs aggresjon.

  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: