Hjem > Mali, NATO, Norsk imperialisme, USA-imperialisme > Den lojale hunden Espen

Den lojale hunden Espen


Av Ståle Olsen, forfatter, skribent og aktivist i Stopp NATO.

Et nesten fire år gammelt innlegg for de som tror at en Arbeiderpartidominert regjering vil føre en annen utenrikspolitikk enn den nåværende:

I nok en sjokkerende uttalelse til Aftenposten den 21. januar viser utenriksminister Espen Barth Eide oss alle hvor skapet står.
I forbindelse med Frankrikes angrep på Mali og et mulig norsk nærvær der sier Espen at «Vi må hindre at de ekstreme islamistiske kreftene biter seg fast i Nord-Mali».
Barth Eide har tidligere utmerket seg med å hevde at det ikke er noen humanitær krise i Gaza.
Norsk offentlighet kjøper dette glatt, selvsagt, som de kjøper nær sagt alt annet tilsvarende fra norske myndigheter.
Vi andre, som bruker litt mer av det vi har oppe i skallen ser lett at dette er nok et skritt i det som er USA og vestens ny-imperialisme og kolonialisme. Å bruke betegnelsen «ny» om noe av dette er egentlig ikke korrekt, da det har foregått hele tiden.
Selv den offentlige kritikken mot Barth Eide og regjeringen bommer stygt. En sier at vi ikke bør opptre som verdenspoliti, men sier da også innforstått at regjeringens og vestens handlinger eller i hvert fall intensjonene bak dem er gode.
Det er selvsagt langt fra sannheten.
USA og NATOs fremferd har alltid vært under all kritikk. En ytterligere forverring startet så smått i Serbia for femten år siden. Siden da har denne fredselskende alliansen gått til angrep på en rekke land som aldri har vært i nærheten av å være noen trussel mot dem og som heller ikke har truet dem. Serbia, Irak, Afghanistan, Libya… er de mest åpenbare ofrene. Det er andre steder, som i Syria der de har åpenbart oppmuntret til borgerkrig og hatt sine folk.
USA og dets medløpere, her representert ved hunden Barth Eide opprettholder an aggressivitet som ærlig talt savner sidestykke i verdenshistorien. Propagandaen ruller fra lepper og maskiner på samlebånd: Den Muslimske Trussel og annet sludder. Iran er neste store fisk som skal slaktes, men i mellomtiden tar de gjerne med seg noen småfisker her og der.
Sannheten er at de lyver, de lyver hele tiden, også når de forteller sannheten og folk flest kjøper det, sluker det rått. Det er på tide at de får øynene opp for hva som faktisk foregår: Det er USA, Vesten og «vi» som er Fienden, den største trusselen mot fred og frihet i verden og vi har vært det lenge, og trusselen øker jo lenger de får holde på.
Kaffen stinker nå så mye at alle bør lukte den.

  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: