Hjem > Arrangementer, USA-imperialisme > – Viktig med debatt

– Viktig med debatt


HAM

Hashim Al-Malki er medlem av Folket i Bild/Kulturfront i Stockholm. Foto: Stopp NATO

I anledning Nordiska Fredssamtal i Degerfors 2018 tok Stopp NATO en prat med Hashim Al-Malki fra Stockholmsavdelingen av Folket i Bild/Kulturfront, som står for arrangementet.
Folket i Bild/Kulturfront er en forening og et tidsskrift som blant annet arbeider for antiimperialisme, folkets kultur og vern av ytrings- og trykkefriheten. De mottar ingen pressestøtte.

 

Hva var bakgrunnen for å starte opp Nordiska Fredssamtal i Degerfors?
Nordiska Fredssamtal i Degerfors ble arrangert for første gang i august 2012. Temaene har fra starten dreiet seg om alliansefrihet, okkupasjon og angrepskrig.
Grunnen til at det heter akkurat «fredssamtaler» er at vi ønsker at det ikke bare skal være rene forelesninger – det skal også være samtaler mellom deltakerne. Det er viktig med debatt og resonnement.
Vi har klart å få tak i forelesere fra de nordiske landene, og oppslutningen rundt arrangementet har vært stor.
Målet har aldri vært å skape et parti, men å være et forum der man kan samles rundt hovedtemaene.

Hvorfor akkurat Degerfors?
Vi valgte Degerfors fordi denne byen ligger nøyaktig midt imellom Stockholm og Oslo, og vi har kamerater på stedet. Dessuten er Degerfors kjent som en industriby.
Kommunepolitikerne Jan Ask og Svein Borjo har gitt oss mulighet til å bruke Folkets Hus i Degerfors til arrangementet. Dette huset har også en historie, siden det er bygget av arbeiderbevegelsen.

Hvilke planer har dere for fredssamtalene i fremtiden?
Vi vil fortsette å arrangere fredssamtalene årlig. Jeg håper vi kan fortsette å ha dem i Degerfors.
I tillegg arrangerte vi nå i mars «Antiimperialistiskt Forum» i Stockholm, som besto av én dag med forelesninger. Dette arrangementet planlegger vi å ha to ganger i året, og neste gang blir etter planen til høsten. Vi oppfordrer våre kamerater i den nordiske landene til å samarbeide om dette!

  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..