Hjem > Borgerkrigen i Ukraina, NATO, Russland > Sovjets seier over Nazi-Tyskland skal forties

Sovjets seier over Nazi-Tyskland skal forties


Ingen fra den norske regjeringen vil være til stede når 70-årsjubileet for seieren over Nazi-Tyskland blir markert i Moskva 9. mai i år. Flere vestlige ledere vil boikotte markeringen siden de solidariserer seg med Ukraina i konflikten med Russland.

– Vi har store problemer med å være til stede på Den røde plass under en stor militærparade, samtidig som Russland i strid med folkeretten har annektert Krim, og aktivt destabiliserer situasjonen i Øst-Ukraina, sier utenriksminister Børge Brende til NTB.
Dermed er det bindingene til NATO og dennes kampanje mot Russland som gjør at Norge ikke vil verdsette Russland enorme innsats for å knuse nazismen for 70 år siden.

– Å være til stede på regjeringsnivå ville sendt feil signal. Man ville risikert å være tilskuer til at militært personell som har deltatt i de folkerettsstridige operasjonene, blir «feiret» på Den røde plass, uttaler Brende. Men å bruke frigjøringsjubileet til å feire norske soldater som i strid med folkeretten har ramponert Afghanistan og Libya, har han tydeligvis ingen problemer med…

Les mer her:
http://goo.gl/fWdkws

  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: