Hjem > NATO, Russland > Stoltenberg bløffer!

Stoltenberg bløffer!


Vi har fått inn et innlegg av skribent Lars Birkelund: Norske journalister klarte ikke å skjule sin stolthet da Jens Stoltenberg, deres egen godgutt, ble utnevnt til NATOs generalsekretær. Og når Stoltenberg nylig var i Norge var det rene hallelujah-stemningen. Ja, det var rent kvalmende hvor hjemmekoselig det var under pressekonferansen (som jeg så deler av i opptak).
Men sjøl om Stoltenberg kom til sine egne og var 100% på hjemmebane virket han ikke helt trygg. Veltalende og smilende var han sjølsagt, som vanlig. Men det høye, ja, nesten pistrete toneleiet røper ham.
Nages han av tvil og usikkerhet? Dårlig samvittighet? Var han ekstra smilende og «morsom» for å kompensere? Det blir i alle fall ikke kritisk journalistikk av slik falsk idyll. For det er nok å ta tak i for journalister som vil: NATOs drapslister, krigsforbrytelsene i Libya samt NATOs mange løftebrudd overfor Russland.
Men jeg vil våge den påstanden at det ikke finnes så mye som EN NATO-motstander blant norske mainstream-journalister. Så «journalistikken» blir deretter, et talerør for USA/NATOs propaganda.
Stoltenberg bløffer når han hevder at NATO aldri ga noe løfte om ikke å ekspandere østover. For muligens er det slik at NATO som organisasjon ikke ga noe slikt løfte. Men ledende NATO-land som USA og Tyskland lovte det.

Fra tyske Der Spiegel:
After speaking with many of those involved and examining previously classified British and German documents in detail, SPIEGEL has concluded that there was no doubt that the West did everything it could to give the Soviets the impression that NATO membership was out of the question for countries like Poland, Hungary or Czechoslovakia. http://www.spiegel.de/international/world/nato-s-eastward-expansion-did-the-west-break-its-promise-to-moscow-a-663315.html

 

Og Stoltenberg tuller når han så og si hevder at NATO er nødt til å ta opp alle land som ber om å bli medlem. Og vi vet heller ikke hvor frivillige det var at disse landene ble med i NATO. Jeg har skrevet litt om det her: http://nyemeninger.no/alle_meninger/cat1002/subcat1019/thread310882/#post_310899

Og det er sjølsagt ikke bare Russland som har interesser eller interessesfærer. For når USA/NATO/EU støtter et kupp i Russlands naboland Ukraina viser de nettopp at de har interesser der. Ja, USA har hele verden som interessesfære og verdenshegemoni som uttalt mål.

Kategorier:NATO, Russland Stikkord: , , ,
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: