Hjem > Militarisering, NATO, USA-imperialisme > Ingen US Marines på norsk jord!

Ingen US Marines på norsk jord!


En pressemelding fra Stopp NATO.

Vi har sett det lenge, men det blir mer og mer tydelig: Det er NATOs interesser som styrer Norges utenriks- og forsvarspolitikk. Nå brytes også gamle avtaler. Forutsetningen for å gå inn i NATO i 1949 var at det ikke skulle opprettes fremmede militærbaser på norsk territorium så lenge Norge ikke var under angrep eller under trusler om angrep. Denne erklæringen har blitt omgått flere ganger før, gjennom forhåndslagring av amerikanske våpen og opprettelse av radarstasjoner. Nå går norske styresmakter enda et skritt lenger. Amerikanske styrker blir nå stasjonert i Norge – til applaus fra både regjeringen og «opposisjonspartiet» Ap…

På regjeringens nettsider skriver forsvarsminister Ine Eriksen Søreide: «At våre nærmeste allierte trener og øver i Norge er positivt for norsk sikkerhet.» Er det positivt for norsk sikkerhet at amerikanske styrker stasjoneres i Norge slik den utenrikspolitiske situasjonen er nå? Signalene vi nå sender til Russland bidrar i alle fall ikke til avspenning.

Vider skriver Søreide: «Norge ville ønsket rotasjon og nærvær av sentrale allierte velkommen for øving og trening under norske forhold uansett størrelsen på Forsvaret. Norge ville også ha ønsket et mer systematisk øvingssamarbeid med USA velkomment uavhengig av den sikkerhetspolitiske situasjonen.» Ja vel? Har hun spurt Norges befolkning om dette? Eller er Norge for henne regjeringen og forsvarstoppene?

Forsvarsministeren påstår også at: «Alliert øving og trening er en grunnleggende forutsetning for vår forsvarsevne.» Hvis ministeren er så opptatt av Norges forsvarsevne, hvorfor blir da mer og mer av Norges eget forsvar avviklet…?

Stopp NATO ser med stor bekymring på Norges og NATOs sabelrasling overfor Russland. Dessuten fordømmer vi at norske styresmakter lar amerikanske styrker ta seg til rette på norsk territorium. De 300 soldatene fra US Marines vil stå direkte under Pentagons kommando. Norge har ingen kontroll.

Vi ser hva NATO-medlemskapet fører til – den norske utenriks- og forsvarspolitikken legges under amerikansk kommando. Det gir oss ikke mer fred og sikkerhet. Tvert imot – det kan føre til at Norge blir en slagmark i en krig mellom USA og Russland.

  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: