Få en slutt på serviliteten!


Mandag 17. april ble det holdt en markering i Bergen mot bombing av Syria, etter initiativ fra Sosialistisk Ungdom. Det var appellanter fra ATTAC, Rødt, Rød Ungdom, Sosialistisk Ungdom, Sosialistisk Venstreparti og Stopp NATO.

Vi gjengir her appellen som ble holdt av Stopp NATOs representant, Henrik Hjelle:
Vi har i det siste vært vitne til at norske politikere har blitt Trump-tilhengere.
Frem til nå har Donald Trump vært omtalt som løs kanon, ustabil, livsfarlig – you name it. Så brøt han folkeretten med dunder og brak. Han sendte 59 Tomahawk-missiler inn over Syria. Da ble han plutselig norske politikeres helt. Borte var anklagene om at han var ustabil og livsfarlig. Når du går til angrep på en suveren stat er du ikke livsfarlig lenger – da er du ansvarlig og handlekraftig. Påskuddet for angrepet er at Syrias styresmakter skal ha brukt giftgass mot sivile. Dette har ingen kunnet bevise, men likevel går utenriksminister Brende og lederen for det såkalte opposisjonspartiet Ap, Jonas Gahr Støre, god for vilkårlig avstraffelse uten bevis.
Det samme så vi i Libya og Irak: Sette frem en masse påstander om regimet du ønsker å bli kvitt. Deretter tvinger du frem en «flyforbudssone» som du utnytter til å angripe. Du er garantert støtte fra alle NATO-land og deres medier.

I motsetning til den norske regjeringen var den svenske kritisk til USAs opptreden.
Hva skyldes dette? Jo, Sverige er ikke medlem av NATO!
Fruktene av NATO-medlemskapet kan vi se i hele den vestlige verden, hvor så godt som alle regjeringer løper i flokk etter Pentagon.
Angrepet var trolig en styrkedemonstrasjon fra Trump overfor Kina, som han har hamret løs på under valgkampen.
Hva enn det amerikanske angrepet var ment som, en advarsel til Kina eller noe annet, er det et livsfarlig storpolitisk spill som Norge ikke trenger å involveres i!

Mer enn noen gang trenger vi reell debatt om Norges medlemskap i NATO. Det jobber Stopp NATO for, med et mål om at Norge en gang skal komme seg ut av denne ulykksalige krigsalliansen.

Få en slutt på serviliteten!

Norge ut av NATO!

NATO ut av verden!

  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: